Petrovic House

This contemporary addition to a weatherboard Victorian residence is located in Kew’s Greythorn precinct. The addition is a contextual reference to the symmetrical proportions of the original house placing emphasis on the central corridor as the ‘time passage’ symbolically linking the early 20th century with the early 21st century.  The new works augment this central spine with a two story glass roof atrium which draws the eye to the light as you transit from the past into the future. The contemporary form of the new addition also presents as a counterpoint to the modest proportions of the original house, contrasting traditional hipped roofs with curvilinear vaulted roof forms, distinguishing original from non-original.

_H3P8912
_H3P8890
_H3P8846
_H3P8861
_H3P8829
_H3P8815
_H3P8812
_H3P8787
_H3P8746
_H3P8754
_H3P8723