Grey Street Penthouse

Bojan Simic’s own rooftop studio addition above a 1940’s ‘moderne’ building, is an exploration of the ‘sculptural’ possibilities of an interpretive design approach. The design aims at providing fluidity to the solid, rectilinear lines of the existing building through the arrangement of strong geometric forms which intersect almost naturally, defining the internal volume in a less formal, more organic way. The result is a striking addition which augments the existing building, contributing to a ‘compositional whole’ which is greater than the sum of its individual parts. The project is characterised by it’s sustainable use of stormwater run-off which is stored in a shallow reflection pool and recycled for rooftop garden maintenance. The project was a finalist in the 2001 City of Port Phillip design awards in the Best Sustainable Design category.

Grey-st
7_37_Grey_cdgf_0157
7_37_Grey_cdgf_0151
7_37_Grey_cdgf_0149
7_37_Grey_cdgf_0141
7_37_Grey_cdgf_0134
7_37_Grey_cdgf_0122